Close

Oppgradert anlegg i Rekefjord Øst

Ny grovknuser, sikteverk og transportbånd gir økt sikkerhet og 30 prosent økt effektivitet i produksjonen.

Rekefjord Stone er stolte av å kunne arbeide i et nytt og moderne anlegg i Rekefjord Øst. Vi har gjennom vinteren foretatt en betydelig investering for å møte den store etterspørselen etter kvalitetsstein fra Rekefjord, sier prosjektleder Kari Røseth.

Forbedret effektivitet i anlegget vil gi tilgang til nye markeder og økte salgsvolumer. Men den viktigste effekten for selskapet er økt sikkerhet.

Ikke minst er vi svært fornøyde med at den nye teknologien gir bedre ivaretakelse av HMS for våre ansatte, sier Røseth.

Bytte av produksjonsutstyr har vært gjennomført i en hektisk periode fra februar til rett over påske, med vedlikeholdssjef Reidar Solli i ledelsen. Prosjektet er kjørt med svært høyt fokus på HMS, sikkerhet og smittevern. Prosjektet har vært gjennomført uten skader og uhell med skadepotensiale, karanteneavbrudd eller koronarelaterte stopp.

Rekefjord Stone har en bevisst policy på å bruke lokale bedrifter og ressurser så langt det er mulig. I 2020 kjøpte vi varer og tjenester for 136,5 millioner kroner lokalt. Også i dette prosjektet har en lang rekke lokale og regionale bedrifter bidratt, deriblant Rekefjord Mek, Brødrene Berntsen, Egeland Sveis, Espeland Betongentreprenør, MG Elektro, NOR Elektro og Bemy Transport. I tillegg har hovedleverandørene Sandvik (grovknuser) og Nordic Bulk (sikteverk og transportbånd) vært aktivt tilstede med arbeidsledelse og egne montører.

Under kan du se filmen fra Nordic Bulk som beskriver prosjektet og viser frem resultatene. Daglig leder i Rekefjord Stone Egil Solheim medvirker i filmen.

 

Film fra Nordic Bulk.

Bildegalleri fra prosjektet

Foto: Rekefjord Stone AS