Close

Ansit og Norit

Av alle byggematerialer i verden er naturstein et av de som har lengst levetid. Naturstein er blitt brukt i mange årtier til husbygging og veibygging. Det er fortsatt hovedkomponenten i menneskelige byggverk og et grunnleggende materiale i mange forskjellige produkter.

De to steinbruddene i Rekefjord – Ansit og Norit – ligger bare 200 meter fra hverandre og er adskilt av en undersjøisk renne midt ute i fjorden. De magmatiske bergartene ble dannet i prekambrium og er blant de eldste bergartene på jorden.

Steinen Ansit i Rekefjord Vest har mellomgrå til lysegrå farge og en spesifikk tetthet på 2,70–2,76 tonn/m3. Bergarten er klassifisert som anortositt.

Steinen Norit i Rekefjord Øst har antrasittgrå til mørkegrå farge. Den har en spesifikk tetthet på 3,10–3,16 tonn/m3. Bergarten er klassifisert som gabbronoritt.

Rekefjord Stone prosesserer Ansit og Norit til forskjellige fraksjoner av høyeste kvalitet. Alle produktene fremstilles i samsvar med europeiske standarder, og vi fremstiller også spesialprodukter etter bestemte prosjektspesifikasjoner.

Rekefjord Vest
Rekefjord Øst